2011. november 30., szerda

Csurka István : Házmestersirató : dámák, sz - Jelenlegi ára: 960 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Házmestersirató : dámák, színművekA könyv listaára: 1008 Ft. Leírás:
A vaskos kötet Csurka István valamennyi jelentős drámáját - melyek mindegyike más válogatásokban már olvasható volt - foglalja magába. A tizennégy darab nem tudni miféle rendezőelv szerint követi egymást a kötetben, mert sem időrendi egymásutániság, sem tematikai összefüggés nem fedezhető fel közöttük. A kötet főtestét kitevő színművek a hetvenes években íródtak, és valamennyit be is mutatták a színházakban, ezek között három olyan van, melyből kettő (Amerikai cigaretta Koncovszki-részleg) tvfilmként, a harmadik (Túrógombóc) pedig hangjátékként realizálódott. A kötet az író korai komédiájával (Az idő vasfoga, 1967) kezdődik, majd a legfrissebbel, a tíz évvel ezelőtt íródott művel (Megmaradni, 1988) zárul, melyben a szerző az erdélyi magyarság sorskérdéseivel foglalkozik. A többi drámában, színműben Csurka a magyar társadalmi berendezkedés visszásságait ábrázolja. A többnyire társadalmi, közéleti, politikai vagy erkölcsi mondanivalót hordozó cselekmény a darabok forrpontján majd mindig önmaga ellentétébe vált át, és gyakran szürrealista elemekkel is kiegészül, hogy az írói közlendőt hatásosabbá téve, mintegy a tárja az olvasó elé. A Döglött aknák (1971), az Eredeti helyszín (1976), valamint a Nagytakarítás (1977) című tragikomédiák alapképletét, a leleplező helyzetek sorozata adja. Az író ítélete, a mulatságra kiszemelt figurák felett minden esetben egyértelmű, és bár olykor váratlanul megállítja a nevetést, ez nem a szatirikus indulat kihagyását jelenti, hanem valamiféle rácsodálkozást a világra, ahol ilyen fonákságok létre jöhetnek. A Majális (1980) a Versenynap (1978) és a Deficit (1970) alapkonfliktusa az élet és az értelmes tevékenység veszedelmes eltávolodása, amit ki így, ki úgy próbál meg áthidalni: a Majális író főhőse alkohollal, a Versenynap figurái a fogadások permanens izgalmaival, a Deficit főszereplője a feleségét kockára tévő játékkal, a válogatás címét adó darabban, a Házmestersiratóban pedig mind enki valamiféle hangütésű művekben is felhasználja a dramaturgia összes fortélyát mégis itt fontosabb a figurák részigazságainak kibontása, ezért a cselekményt időnként hosszú monológok szakítják meg. A vaskos kötet hű képet ad Csurka drámai munkásságának pályaívéről. Beszerzéséről a meglévő drámakötetek (Házmestersirató I-Il, köt, 801391 Ki lesz a bálanya, 701641 Megmaradni, 890574 Vizsgák és fegyelmik, 901466) figyelembe vételével kell dönteni. ISBN: 963-9188-28-XA termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 960 Ft

Az aukció vége: 2011-11-30 23:31
. Csurka István : Házmestersirató : dámák, sz - Jelenlegi ára: 960 Ft